Yritys

Soleus Oy on perustettu vuonna 1982 palvelemaan pääkaupunkiseudun asukkaita.

Nyt, yli 35 vuotta toiminut apuvälinealan yritys palvelee avuntarvitsijoita tällä hetkellä neljällä SoleusProteor- apuvälineklinikalla, joihin kaikkiin on esteetön kulku.

SoleusProteor avasi alkukeväällä 2018 neljännen täyden apuvälinepalvelun toimipisteen, joka sijaitsee Ortonin Terveyspuistossa Tenholantie 10:ssä. Terveyspuiston, Leppävaaran sekä Lahden SoleusProteorit palvelevat täysipainoisina apuvälinepajoina. Hakaniemen SoleusProteor on täyden palvelun kenkäklinikka, josta saat kaikki kenkiin liittyvät palvelut saman katon alta.

APUVÄLINEKLINIKAT:

 • HELSINKI
  SoleusProteor Terveyspuisto, Tenholantie 10, 00280 HELSINKI
 • HELSINKI
  SoleusProteor Hakaniemi, Siltasaarenkatu 11, 00530 HELSINKI
 • ESPOO
  SoleusProteor Leppävaara, Bertel Jungin aukio 9 a talo, 02600 ESPOO
 • LAHTI
  SoleusProteor Lahti, Vesijärvenkatu 8, 15100 LAHTI

Tarjoamme kokonaisvaltaista apuvälinepalvelua mm. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloiden sekä Helsingin ja lähikaupunkien asiakkaille. Osaamisemme ja laajan kokemuksemme avulla palvelemme asiakkaitamme myös valtakunnallisesti.

Soleus Oy:n palveluksessa on 26 apuvälinealan ammattilaista, joista kaikilla on ammattikorkeakoulu- tai opistotasoinen koulutus ja vuosien työkokemus apuvälinealalta. Henkilökuntamme vankan ammattitaidon ansiosta pystymme tarjoamaan parhaan kokonaisvaltaisen apuvälinepalvelun, tinkimättä ystävällisestä ja asiantuntevasta palvelusta. Yhteistyö Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa takaa jatkuvaa uudistumista työtekijöiden tietotaidon ja viimeisten materiaalien ja komponettien käytössä.

Vahvaa osaamisaluettamme on apuvälinetarpeen määritys sekä ortopedisten apuvälineiden omavalmistus, jossa olemme pystyneet hyödyntämään jatkuvasti myös uusia materiaaleja ja tuotantomenetelmiä asiakkaidemme tarpeita vastaamaan. Valmistamme kaikki apuvälineet, myös silikonista valmistetut itse apuvälineklinikoillamme.
Tunnustukseksi suomalaisesta työstä ja osaamisesta Suomalaisen työn liiton alkuperämerkkitoimikunta on myöntänyt Soleus Oy:lle Avainlippu diplomin ja kunnian käyttää Avainlippu tunnusta. Kotimainen palvelu merkitsee oikea-aikaisuutta niin apuvälinetarpeen arvioinnissa kuin apuvälineen käyttöön saamisessakin.

SOLEUS OY:N TOIMINTA-AJATUS

Soleus Oy, liiketunnukseltaan SoleusProteor, on ortopedisten apuvälineiden ja protetiikan erikoisliike ja apuvälinealan asiantuntija. Valmistamme ja myymme yksilölliseen käyttöön tarkoitettuja, esteettisiä ja toimivia apuvälineitä, jotka on suunniteltu tukemaan joko pysyvästi tai väliaikaisesti tuki- ja liikuntaelimiä, ohjaamaan liikettä tai lievittämään kipua.

Apuvälinevalikoimaamme kuuluu yksilöllisesti valmistettavat ortopediset jalkineet, tukipohjalliset, ortoosit ja proteesit sekä urheiluapuvälineet, lääkinnälliset hoitosukat ja -hihat sekä kattava valikoima valmisapuvälineitä (mm. erilaiset raajojen tuet, kävelykepit). Vuokraamme myös lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettuja liikkumista helpottavia apuvälineitä mm. kyynärsauvoja ja kipsikenkiä.

Tarjoamme laadukkaita ja kilpailukykyisiä tuotteita sekä palveluja nopeasti, joustavasti sekä kustannustehokkaasti asiakkaidemme tarpeet huomioiden. Kehitämme jatkuvasti palvelujamme ja tuotteitamme vastaamaan asiakkaidemme muuttuvia tarpeita.
Apuvälineklinikkamme Helsingissä Hakaniemessä ja Ruskeasuolla, Espoossa Leppävaarassa sekä Lahdessa palvelevat hyvien liikenneyhteyksien päässä, katutasossa. Kaikkiin palvelupisteisiin on esteetön kulku.

ARVOT JA TOIMINNAN LAATU

Yrityskulttuurimme perinteitä noudattaen palvelemme asiakaskuntaamme tuotepaletilla, joka ennen kaikkea koostuu laadukkaista tuotteista, asiantuntevasta asiakaspalvelusta, sekä toimivasta huoltopalvelusta. Soleus Oy:n toimintaa ohjaavia tärkeitä periaatteita ovat suvaitsevaisuus ja yksilön erilaisuuden kunnioittaminen, potilaan kuuleminen ja avoin vuorovaikutus apuvälineprosessiin osallistuvien kesken.

ASIAKKAAMME

Tärkein asiakkaamme on apuvälineen käyttäjä, joka tarvitsee yksilöllistä apuvälinettä helpottamaan päivittäistä elämäänsä. Asiakkaidemme yksilölliset tarpeet ovat haasteellinen lähtökohta yrityksemme tarjoamalle monipuoliselle palvelulle, jonka jatkuvaan kehittämiseen olemme sitoutuneet. Tavoitteenamme on palveluvarmuus ja nopeat toimitukset.

TERVEYDENHUOLLON JA KUNTOUTUKSEN AMMATTILAISET

Apuvälineiden käyttäjien lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä muiden terveydenhuollon ja kuntoutuksen ammattilaisten kanssa. Lääkärit, fysio-, toiminta- ja lymfaterapeutit, kuntoutussuunnittelijat ja sosiaalityöntekijät ovat tekemisissä apuvälineen käyttäjien kanssa oman työnsä yhteydessä. Moniammatillista yhteistyötä tekemällä saamme apuvälineen käyttäjälle aikaiseksi parhaan mahdollisen apuvälineratkaisun.

Soleus Oy toimii opetuspajana Metropolia Ammattikorkeakoulun apuvälineteknikko- opiskelijoille.