Yläraajan tuet ja -ortoosit

 

Valikoimissamme on Bauerfeindin, Campin ym. laadukkaita valmistukia.

Yläraajan tukia saatavana näistä SoleusProteorin toimipisteistä:

SoleusProteor Terveyspuisto Tenholantie 10
SoleusProteor Hakaniemi      Siltasaarenkatu 11
SoleusProteor Espoo             Bertel Jungin aukio 9 A

Peukalotuet

Peukalotuet on tarkoitettu tukemaan niveltäesim. trauman tai leikkauksen jälkeen tai helpottamaan kipua nivelen ylirasitustilassa tai tulehduksessa.

Valikoimissamme on eri materiaalista valmistettuja peukalotukia.

Rannetuet

Rannetuet on tarkoitettu tukemaan niveltä esim. trauman tai leikkauksen jälkeen tai helpottamaan kipua nivelen ylirasitustilassa tai tulehduksessa. Kipua voivat aiheuttaa esimerkiksi nivelten kulumat sekä erilaiset sairaudet, kuten reuma. Tukea voidaan tarvita myös vaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuormituksen kevennykseen.

Yksilölliset rannetuet eli ortoosit

Jos sopivaa tukea ei löydy valmiina, voimme valmistaa sormi-, peukalo- ja rannetuen yksilöllisesti.

Kyynärniveltuet

Kyynärnivelen rasitusvammoista yleisimpiin kuuluu ns. tenniskyynärpää (lateraalinen epikondyliitti). Vaikka nimi viittaa urheiluperäiseen kipuun, niin tenniskyynärpää vaivaa yleisesti päätetyötä tekevien hiirikättä. Myös toistuva ylirasitus voi aiheuttaa tenniskyynärpääkivun. Kipu tuntuu kyynärpään ulkosivulla nivelnastassa ja pahenee jos kättä nyrkistetään silloin kun kyynärvarsi on suorana. Golfkyynärpäässä (mediaalinen epikondyliitti) kipu tuntuu kyynärnivelen sisäsyrjällä. Epikondyliittituki vähentää lihasten kiinnittymiskohdan rasitusta.

Yksilölliset kyynärnivelen tuet eli ortoosit

Kyynärvarren luiden murtumien, nivelsidevammojen sekä lihaskontraktuurien hoidossa (kyynärnivelen ojennuslasta) käytetään kyynärnivelen ortooseja. Ortooseja voidaan valmistaa elastisesta materiaalista (esimerkiksi neopren) tai jäykemmistä materiaaleista (esimerkiksi muovi tai hiilikuitu). Aktiivijousella varustetulla ortoosilla voidaan venytyshoidollisesti pyrkiä palauttamaan tai ylläpitämään kyynärnivelen rajoittunutta liikerataa.

Tenniskyynärpäätuet

Kyynärnivelen rasitusvammoista yleisimpiin kuuluu ns. tenniskyynärpää (lateraalinen epikondyliitti). Vaikka nimi viittaa urheiluperäiseen kipuun, niin tenniskyynärpää vaivaa yleisesti päätetyötä tekevien hiirikättä. Myös toistuva ylirasitus esim. vasarointi voi aiheuttaa tenniskyynärpääkivun. Kipu tuntuu kyynärpään ulkosivulla nivelnastassa ja pahenee jos kättä nyrkistetään (esim. tennismailaa pidettäessä) silloin kun kyynärvarsi on suorana. Tenniskyynärpäätuki vähentää lihasten kiinnittymiskohdan rasitusta.