Yläraajan ortoosit

Yläraajan tuet on tarkoitettu helpottamaan esim. nivelten kulumakipua ja tukemaan esim. trauman jälkeen, olka- kyynär- tai rannenivelen tulehduksissa, ylirasitustiloissa ja leikkausten jälkeen. Tukea voidaan tarvita myös vaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuormituksen kevennykseen. Mikäli valmisapuvälinevalikoimasta ei ole tarjolla sopivaa mallia, voimme valmistaa yläraajatuen yksilöllisesti.

Ranne- ja sormiortoosit

Ranne- ja sormiortoosit

Valmistamme ranne- ja sormiortooseja yhdistelemällä erilaisia materiaaleja useisiin eri indikaatioihin; rasitusvammoihin, murtumien hoitoon tai kipua helpottamaan. Tyypillisimmin sormilastoilla pyritään tukemaan vammautunut sormi ja suojaamaan sitä paranemisvaiheessa, työtilanteissa tai harrastuksissa.

Kyynärnivelen ortoosit

Kyynärnivelen ortoosit

Kyynärvarren luiden murtumien, nivelsidevammojen sekä lihaskontraktuurien hoidossa (kyynärnivelen ojennuslasta) käytetään kyynärnivelen ortooseja. Ortoosit voidaan valmistaa elastisesta materiaalista (esimerkiksi neopren) tai jäykemmistä materiaaleista (esimerkiksi muovi tai hiilikuitu). Aktiivijousella varustetulla ortoosilla voidaan venytyshoidollisesti pyrkiä palauttamaan tai ylläpitämään kyynärnivelen rajoittunutta liikerataa.

Käsi- ja olkavarren ortoosit

Käsi- ja olkavarren ortoosit

Valmistamme yläraajan ortooseja yksilöllisesti erilaisiin käyttötarkoituksiin; tapaturmien, aktiiviurheilijoiden vammojen tai erilaisista sairauksista johtuvien lihaskontraktuurien hoitoon. Erilaisia niveliä ja materiaaleja yhdistelemällä saadaan aikaiseksi paras mahdollinen apuvälineratkaisu. Yleisimmät hartia-olkaseudun ortoosit ovat serratuslastat, olkavarren murtumaortoosit ja olkanivelen luksaatiolastat.