Polvituet urheiluun

Funktionaaliset- eli toiminnalliset polvituet on suunniteltu päivittäiseen käyttöön, aktiiviliikuntaan sekä lyhyt- tai pitkäaikaiseen kuntoutukseen. Näitä tukia käytetään esimerkiksi polven nivelsidevammoissa (MCL / LCL eli polven sivunivelsiteet ja ACL / PCL eli etu- ja takaristiside) sekä nivelkierukkavammoissa. Funktionaalisia polvitukia on saatavana standardimitoituksella (xs-xxl) tai ne voidaan valmistaa yksilöllisten mittojen mukaan. Valmiina myytävien polvitukien istuvuus ja käyttömukavuus on hyvä säädettävien nivelten, remmien ja pehmusteiden ansiosta.

Funktionaalisen polvituen käyttötarkoitus:

• Polven nivelside- ja kierukkavammat,
• Polvinivelen yliojennus (hyperextensio),
• Polvinivelen instabiliteetti,
• Polvivammojen ennaltaehkäisy sekä vammojen uusiutumisen ennaltaehkäisy,
• Polvinivelen kuluma eli artroosi.

Vaativimpiin urheilulajeihin, kuten laskettelu, jääkiekko, jalkapallo, motocross ja erilaiset kontaktilajit on saatavilla täysin mittatilaustyönä tehtäviä polviortooseja, joissa kestävyys, istuvuus ja säädettävyys on huippuluokkaa. Vauhti- ja kontaktilajeihin suunniteltuihin ortooseihin on saatavilla erilaisia suojia lisävarusteena.

Polviortoosin jäykkä, raajaa myötäilevä runko ja joustamattomat remmit tukevat polviniveltä tehokkaasti. Tukien toimivuus perustuu kolmipistetuentaan, joka keventää ja korjaa polven virheellistä asentoa ja kuormitusta. Hiilikuidusta tai alumiinista valmistettu runko tekee tuesta kevyen ja kestävän. Säädettävällä moniakselisella polvinivelellä polven liikelaajuutta pystytään tarvittaessa säätämään tai rajoittamaan.

Huippu-urheiluun suunnitellut laadukkaat ja kevyet polvituet antavat parhaan mahdollisen tuen ja käytettävyyden myös tavallisessa arkiliikunnassa.

Oikean polvituen valinta vaatii apuvälineisiin erikoistuneen ammattilaisen arvioinnin tuennan tarpeesta.

SoleusProteorin polvitukivalikoimaan kuuluu kattava valikoima eri valmistajien tuotteita esimerkiksi: Don Joy Defiance, Bauerfeind, FUSION, CTi®, Genu Arexa.