Nilkkatuet urheiluun

Nivelsiteitä tukevan nilkkatuen käyttö urheilussa vähentää nilkan uudelleen vaurioitumisen riskiä, herkistää nilkan asentotuntoa sekä lihasaktivaatiota ja mahdollistaa näin mahdollisimman täysipainoisen kuormituksen liikunnan aikana. Nilkkatuki mahtuu monenlaiseen jalkineeseen.

Funktionaaliset nilkkatuet ovat tarkoitettu kroonisesti nyrjähteleviin nilkkoihin. Tuissa on useinmiten nilkkanivel joko molemmin puolin nilkkaa tai vain sisäpuolella. Näitä tukia voidaan valmistaa myös mittatilaustyönä pitkäaikaiseen käyttöön, jolloin tuella saavutetaan paras mahdollinen sopivuus ja käytettävyys.

Akillesjännettä tukevat elastiset tukisidokset on tarkoitettu käytettäväksi akillesjänteen tulehdukseen (tendinoosi), jänteen alaisen limapussin tulehduksen (bursiitti) hoitoon, akillesrepeämien jatkohoitoon ja leikkausten jälkeen. Tuen sisäpuolella akillesjänteen ympärillä oleva viskoelastinen tyyny edistää paineen ja hierovan vaikutuksensa ansiosta paranemisprosessia ja vähentää jänteen ympärillä olevaa turvotusta. Akillesjännetukien käytön yhteydessä on suositeltavaa käyttää iskua vaimentavaa kantakorotusta (molempien jalkojen alla), jolla vähennetään akillesjänteen kuormitusta.

Nykykäytänteen mukaan nilkan nivelsiteitä ei ensisijaisesti leikata vahingon satuttua. Revennyt, venähtänyt tai poikki mennyt nivelside tarvitsee kuitenkin tukea. Tukevaa ilmalastaista postoperatiivista nilkkatukea voidaan käyttää myös akuutisti lievän nilkan alueen murtuman jälkeen. Apuvälinevalikoimastamme löytyy hyvin sivusuunnassa tukevia akuuttiin tilanteeseen soveltuvia nilkkatukia.