Käsi-, ranne ja kyynärnivelen tuet

Käsi- tai rannetukea voidaan tarvita urheilussa rasitusvaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuormituksen kevennykseen. Rannetuessa, jossa lasta on kämmenpuolella, sorminivelten toiminnallisuus säilyy mahdollisimman hyvänä. Rannetuki, jossa lasta on kämmenselän puolella, toimii hyvin kantamista ja nostelemista vaativissa tilanteissa tai silloin, jos kädellä työskentely vaatii sellaista tarkkuutta, että kämmenpuolella oleva tukilasta haittaa tarkkuustyötä. Mikäli valmisapuvälinevalikoimasta ei ole tarjolla sopivaa mallia, voimme valmistaa rannetuen yksilöllisesti.

Kyynärnivelen rasitusvammoista yleisimpiin kuuluu niin sanottu tennis-kyynärpää (lateraalinen epikondyliitti). Kipu tuntuu kyynärpään ulkosivulla nivelnastassa ja pahenee, jos kättä nyrkistetään (esim. tennismailaa pidettäessä) silloin kun kyynärvarsi on suorana. Epikondyliittituki vähentää lihasten kiinnittymiskohdan rasitusta.

Niin sanottu golfkyynärpää (mediaalinen epikondyliitti) on harvinaisempi rasitusvaiva. Golfkyynärpäässä kipu tuntuu kyynärnivelen sisäsyrjällä. Kipu tuntuu yleensä kättä liikuteltaessa (rannetta ja sormia koukistaessa), mutta pahimmassa tapauksessa kädessä on myös leposärkyä. Epikondyliittituella vähennetään kyynärvarren lihasjännitystä ja lievitetään kipua.