Urheiluapuvälineet

 

Urheilutukia on saatavana näistä SoleusProteorin toimipisteistä:

Terveyspuisto Tenholantie 10, vaihde 029 3400 660 (Yksilölliset urheilutuet sekä kattavin valikoima valmistukia)

Espoo Bertel Jungin aukio 9 A,  vaihde 029 3400 640

Lahti Vesijärvenkatu 8, vaihde 029 3400 650.

Polvituet

Polvituet

Kevyttä elastista polvitukea käytetään vähentämään polven kuormitusta esim. polven erilaisissa kiputiloissa. Jäykkärunkoiset polvituet on tarkoitettu polven nivelsidevaurioiden, kierukkavammojen, nivelkuluman ja yliliikkuvuuden hoitoon. Vaativimpiin urheilulajeihin, kuten laskettelu, jääkiekko, jalkapallo, motocross ja erilaiset kontaktilajit on saatavilla täysin mittatilaustyönä tehtäviä polviortooseja, joissa kestävyys, istuvuus ja säädettävyys on huippuluokkaa. 

LUE LISÄÄ> Polvituet

Nilkkatuet

Nilkkatuet

Nilkkatuen käyttö urheilussa vähentää nilkan uudelleen vaurioitumisen riskiä, herkistää nilkan asentotuntoa sekä lihasaktivaatiota ja mahdollistaa näin mahdollisimman täysipainoisen kuormituksen liikunnan aikana.

LUE LISÄÄ> Nilkkatuet

Käsi-, ranne- ja kyynärnivelen tuet

Käsi-, ranne- ja kyynärnivelen tuet

Rannetukia käytetään ranteen rasitus- tai tulehdustiloissa sekä trauman tai leikkausten jälkeen. Rannetukea voidaan tarvita myös vaivojen ennaltaehkäisyyn ja kuormituksen kevennykseen. 

Kyynärnivelen rasitusvammoista yleisimpiin kuuluu niin sanottu tenniskyynärpää (lateraalinen epikondyliitti). Epikondyliittituki vähentää lihasten kiinnittymiskohdan rasitusta.

LUE LISÄÄ> Yläraajan tuet ja ortoosit

Olkanivelen tuet

Olkanivelen tuet

Elastiset olkatuet on tarkoitettu helpottamaan kipua ja tukemaan kevyesti esim. olkanivelen tulehduksissa, ylirasitustiloissa ja leikkausten jälkeen. Kevyet olkatuet vähentävät myös olkanivelen sijoiltaanmenotaipumusta.

LUE LISÄÄ> Yläraajan tuet ja ortoosit

Kasvo- ja nenäsuojus urheiluvammoihin

Kasvo- ja nenäsuojus urheiluvammoihin

Yksilöllisesti valmistetut pään ja kasvojen suojat voidaan tehdä esimerkiksi lämpömuovattavista muovimateriaaleista tai silikonista. Silikoni asetetaan yleensä suoraan ihoa vasten kun taas lämpömuovin ja ihon väliin laitetaan pehmuste. Silikonin väri pyritään saamaan mahdollisimman hyvin asiakkaan omia värejä vastaavaksi. Suojan voi valmistaa myös läpinäkyvästä muovista. Lämpömuoveissa käytetään usein eri värejä ja erilaisia kuvioita asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pään ja kasvojen suojat valmistetaan yksilöllisesti asiakkaasta otetun kipsimallin mukaan. 

LUE LISÄÄ> Pään ja kasvojen suojat