Kuormitusta tasaavat perustukipohjalliset

Jalkakivut vaivaavat yhtälailla lapsia, työikäisiä kuin vanhuksiakin, mutta iän karttuessa jalkojen ongelmat yleensä korostuvat. Syy jalan kipuihin on usein jalkaterän asennossa ja toiminnassa. Kipujen syynä voivat olla myös tulehdukset, sairaudet, verenkierron ongelmat tai synnynnäiset virheasennot. Ylipaino ja ikääntyminen muuttavat osaltaan jalan normaalia rakennetta.

Koko vartalo kävelee. Jalkaterästä peräisin oleva kipu ei aina tunnu jalassa vaan heijastuu ylemmäs. Ongelmat voivat vaikuttaa muiden kehon osien toimintaan, mukaan lukien lonkat, polvet ja selkä. Siitä syystä kipua ei pidä jättää huomiotta vaikka jalkakivut ovatkin tavallisia.

Kivuttomat jalat ovat paras kulkupeli. Aktiivinen, liikkuva elämäntapa on hyväksi kaikille ja kaiken ikäisille ja se on myös hyödyllistä jalkojen terveydelle. Jalkineiden sisään mahtuvat tukipohjalliset keventävät ja tasaavat jalkoihin kohdistuvaa kuormitusta ja helpottavat kipua, tukevat jalkojen omaa lihastyötä ja ohjaavat jalan liikettä oikeaan suuntaan. Pohjallistyyppi ja käytettävät materiaalit valitaan tuennan tarpeen, pohjallisten käyttötarkoituksen sekä käyttökenkien mukaan.

Kokojalan mittaiset tai puolipitkät ja erilaisista materiaaleista valmistetut toiminnalliset eli dynaamiset tukipohjalliset soveltuvat yhtä hyvin niin aktiivikäyttöön, työjalkineisiin kuin kaikenlaiseen liikuntaankin.