Tukipohjalliset kaikista toimipisteistämme yksilöllisesti

Hakaniemi vaihde  020 7431 800

Ruskeasuo vaihde  020 7431 810

Terveyspuisto vaihde 029 3400 660

Espoo        vaihde  029 3400 640

Lahti          vaihde  029 3400 650

 

Jalkakivut vaivaavat yhtälailla lapsia, työikäisiä kuin vanhuksiakin, mutta iän karttuessa jalkojen ongelmat yleensä korostuvat. Syy jalan kipuihin on usein jalkaterän asennossa ja toiminnassa. Kipujen syynä voivat olla myös tulehdukset, sairaudet, verenkierron ongelmat tai synnynnäiset virheasennot. Ylipaino ja ikääntyminen muuttavat osaltaan jalan normaalia rakennetta.

Koko vartalo kävelee

Jalkaterästä peräisin oleva kipu ei aina tunnu jalassa vaan voi heijastua ylemmäs kehoon. Ongelmat voivat vaikuttaa muiden kehon osien toimintaan, mukaan lukien polvet, lonkat ja selkä. Siitä syystä kipua ei pidä jättää huomiotta vaikka jalkakivut ovatkin tavallisia.

Kivuttomat jalat ovat paras kulkupeli

Aktiivinen, liikkuva elämäntapa on hyväksi kaikille ja kaiken ikäisille ja se on myös hyödyllistä jalkojen terveydelle. Jalkineiden sisään mahtuvat tukipohjalliset keventävät ja tasaavat jalkoihin kohdistuvaa kuormitusta, helpottavat kipua, tukevat jalkojen omaa lihastyötä ja ohjaavat jalan liikettä oikeaan suuntaan. Pohjallistyyppi ja käytettävät materiaalit valitaan tuennan tarpeen, pohjallisten käyttötarkoituksen sekä käyttökenkien mukaan.

Valitse kaikenkattavasta SoPro- pohjallismallistosta itsellesi sopivimmat;  

Joustavat ja iskua vaimentavat pohjalliset lenkkikenkiin ja pelitossuihin,  

Kävelykenkiin sopivat puolipitkät pohjalliset, 

Ulkotöihin ja luonnossa liikkumiseen varpaat lämpimänä pitävät huopapohjalliset, 

Pehmeät pohjalliset jalkojen kipupisteiden ja haavaumien hoitoon, 

Muokkautuvat, värikkäät pohjalliset lasten jalkoja tukemaan, 

Murtuman tai jäykän isovarpaan hoitoon jäykkä hiilikuitupohjallinen, 

Luistimiin, nappiksiin tai vaikka laskettelumonoon sopivat pohjalliset. 
Vai tarvitsetko jotain ihan muuta.... 

Tukipohjallistyöryhmässämme mukana;
Jalkojenhoitaja, apuvälineteknikko sekä fysioterapeutti.

Poikittaisholvin tukipohjalliset

Poikittaisholvin tukipohjalliset

Jalkaterän etuosassa sijaitseva poikittainen jalkaholvi on kaarista lyhyin ja matalin. Se sijaitsee ensimmäisen ja viidennen jalkapöydän luun distaalisten (etummaisten) päiden välillä. Kaari on erittäin jäykkä, johtuen voimakkaista nivelsiteistä ja luisesta anatomiasta. Poikittainen holvi on havaittavissa oikeastaan vain kuormittamattomassa jalkaterässä, koska kehon painon ollessa jalkaterällä koko päkiä eli kaikki jalkapöydän luiden päät kuormittuvat.

Korotuspohjalliset

Korotuspohjalliset

Alaraajan pituuseroa voidaan tasata kengän sisään tai kengän ulkopohjaan tehtävällä korotuksella. Kengän mallista riippuen kengän sisäisellä korotuspohjallisella voidaan tasata maksimissaan 10-15 mm korotustarvetta.

Tukipohjalliset urheilijoille

Tukipohjalliset urheilijoille

Yksilöllisesti valmistetut tukipohjalliset soveltuvat kaikenlaiseen liikuntaan, koska niiden jousto-ominaisuudet sallivat lihastyöskentelyn ja ovat näin ollen aktiivisesti harjaannuttavia.

Tukipohjalliset senioreille

Tukipohjalliset senioreille

Ikävuosien karttuminen aiheuttaa väistämättä myös sellaisia muutoksia tuki- ja liikuntaelimistöön, jotka vaikuttavat liikkumiseen ja arkielämän sujumiseen. Hyvän fyysisen toimintakyvyn edellytyksenä on, että elimistön tukirakenteet ovat riittävän hyvässä kunnossa. Yksilöllisesti valmistetuilla tukipohjallisilla voidaan lisätä fyysisen kuormituksen sietoa korvaamalla jalan menettämiä tärkeitä ominaisuuksia; iskunvaimennusta ja epätasaisille alustoille mukautumista. 

Silicon- varvasväliorteesit

Silicon- varvasväliorteesit

Yksilöllisesti valmistettavalla silikoniorteesilla pyritään tyypillisimmin oikaisemaan vaivaisenluuta tai vasaravarpaita.

Jalkateräinfoa

Jalkateräinfoa

Jalalla on ihmisen liikkuessa kolme keskeistä tehtävää.

• Ensinnäkin jalka toimii iskunvaimentajana kehon painon siirtyessä jalalta toiselle. Hyvin toimiessaan jalka ei saa olla liian joustava eikä liian jäykkä.
• Toiseksi jalan pitää mukautua erilaisille alustoille.
• Kolmanneksi jalka antaa ponnistukselle hyvän perustan jäykistyessään tukevaksi vipuvarreksi. Seistessä kehon paino jakautuu jalkapohjaan niin, että kantaluulla on puolet kuormituksesta ja jalkaterän etuosalla puolet.

Tukipohjallisten valmistaminen ja hoito

Tukipohjallisten valmistaminen ja hoito

Yksilöllisten tukipohjallisten valmistaminen on monivaiheinen prosessi, joka perustuu koko kehon ja kävelyn havainnointiin, jalkojen tutkimukseen sekä jaloista otettuihin tarkkoihin mittoihin. Jaloista otetaan lisäksi muotit ns. vaahtolaatikkoa tai kipsimallinnusta käyttäen. Otetut mitat ja muotti siirtyvät joko tietokoneavusteiseen tukipohjallisten 3D- valmistusohjelmaan asiantuntijan käsiteltäväksi tai kipsimallina perinteisemmällä tavalla muokattavaksi. Tutkimiseen ja mitanottoon kuluu noin puoli tuntia ja tukipohjalliset valmistetaan viikossa.