Vatsa-, avanne- ja nivustyräratkaisut

Tyrällä tarkoitetaan vatsaontelon sisällön työntymistä vatsanpeitteiden läpi. Tyrä ”pullistuu” esiin yleensä, kun vatsaontelon sisäinen paine kasvaa esim. ponnistaessa, yskiessä tai nostaessa. Vatsaontelon paineen helpottaessa tyrän pitäisi kuitenkin palautua tai olla helposti takaisin sisään painettavissa. Tyrävöiden tarkoituksena on rajoittaa tyrän ulos työntymistä, lievittää kipua ja minimoida tyrän kureutumisriskiä. Tyrävyöt eivät kuitenkaan paranna itse ongelmaa.

Vatsan alueen operaatiot ovat yleistyneet erilaisten sairauksien myötä. Avanneleikkaus on yleinen toimenpide, jolla normaalit kehon kuona-aineet ohjataan kulkemaan uutta reittiä tekemällä avanne vatsan seinämään. Leikatulle alueelle voi kuitenkin kehittyä tyrä, jota voidaan tukea erilaisten apuvälineiden avulla. Ihon suojaaminen avanteen ympäriltä on tärkeää. Toisinaan tarve on väliaikainen, joskus tyrävyötä voi joutua käyttämään läpi elämän. Tuen miellyttävyys ja toimivuus vaikuttavat suuresti elämän laatuun. Me Soleuksessa pyrimme kehittämään yhä parempia tuotteita ja ratkaisuja yhdessä käyttäjäasiakkaiden sekä hoitavan tahon kanssa.

Soleuksessa on tarjolla valmiita vatsatukia ja tukiliivejä, joista useimmille löytyy sopiva ratkaisu. Tehdasvalmisteisiin malleihin teemme tarvittaessa yksilöllisiä muutostöitä. Mikäli sopivaa ei löydy, valmistamme tuotteen räätälöidysti asiakkaan tarpeisiin. Myös tilanteen eläessä esim. painon muuttuessa tai avanneaukon siirtyessä, korjaamme tuotetta vastaamaan sen hetkisiä tarpeita.

Arjen sujuvuuden varmistamiseksi suosittelemme, että asiakkaalla on käytössä kaksi tyrävyötä.

Palvelemme ajanvarauksella kaikissa toimipisteissämme asiakkaan tarpeiden mukaan. Myös apuvälinarviokäynti hoitolaitoksessa on mahdollinen. Selän ja vatsan alueen tuentaan erikoistunut asiantuntijamme Hannele Lemmetty vastaa palvelusta.

Lisätiedustelut ja yhteydenotot: SoleusProteor Ruskeasuon apuvälineklinikalta puh. 0207431810