Tietoa selästä

Selkäranka muodostuu päällekkäin olevista luisista kiekoista, selkänikamista, joita ovat 7 kaula-, 12 rinta- ja 5 lannenikamaa. Kunkin nikaman takaosaan kiinnittyy luinen rengas, nikaman kaari, jonka suojassa on aivoista lähtevä vaurioherkkä selkäydin hermoineen. Jokainen kaari niveltyy ylempänä ja alempana olevaan nikaman kaareen kahden pienen nivelen avulla. Ne kannattavat n. 20% nikamapilarin painosta. Jokaisessa nikamavälissä on iskunvaimentajana välilevy, jonka korkeus on neljännes nikaman korkeudesta. Suurin kuormitus jää nikamasolmujen ja välilevyjen varaan. Selkärankaa tukevat lihakset ja nivelsiteet. Selkäranka on ihmisen tukipilari, joka lantiossa tukeutuu ristiluun muodostamaan jalustaan ja kannattaa ylävartaloa ja päätä. 

Elimistö kärsii yksipuolisesta kuormittamisesta, siksi esimerkiksi työasennon vaihteleminen ja istumisen välttäminen on tärkeää. Samojen lihasten jatkuva jännittäminen huonontaa niiden verenkiertoa ja aiheuttaa rasittumista ja särkyä. Myös nivelet kärsivät yksipuolisesta kuormituksesta.

Väsyneen ja rasitussäryistä kärsivän selän ulkoiseen tuentaan löytyy tukivalikoimastamme eri toimittajien korkealaatuisista materiaaleista valmistamia tukia. Selkätuki valitaan aina tarpeen mukaan ja sovitetaan asiakkaalle ennen luovutusta. Tuen käyttötarkoituksesta ja käytöstä annetaan asianmukainen opastus. Jalkojen väsymistä ja selän rasittumista voidaan vähentää myös yksilöllisillä tukipohjallisilla.