Tukiliivit ja korsetit

 

Tukiliivejä on saatavana näistä SoleusProteorin toimipisteistä:

Terveyspuisto Tenholantie 10 B, vaihde 029 3400 660  (SoleusProteor Terveyspuistosta yksilölliset selän tuet, tukiliivien muutostyöt sekä erilaisia tehdasvalmisteisia selän tukiliivejä sekä ryhtitukia),

Espoo Bertel Jungin aukio 9 A, vaihde 029 3400 640 (SoleusProteor Leppävaarassa on muutamia elastisia tukiliivimalleja),

Lahti Vesijärvenkatu 8, vaihde 029 3400 650 (SoleusProteor Lahdessa on muutamia elastisia tukiliivimalleja).

 

Entistä laajemmasta tukiliivivalikoimastamme löytyy useimmalle tukiliivin tarvitsijalle valmis tuote selän ongelmiin. Tarvittaessa voimme muokata valmiista tukiliivistä sopivan. Voimme valmistaa myös täysin yksilöllisen tukiliivin mikäli valmis tukiliivi muutostöin ei vastaa asiakkaan tarpeita. Apuvälineteknikon, mallimestarin ja ompelijan pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla pystymme palvelussamme huomioimaan jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Valikoimissamme on usean eri valmistajan mm. Bauerfeindin, Orlimanin, MDH:n sekä Camp Skandinavian laadukkaita valmistukia.

Elastiset tukiliivit

Elastiset tukiliivit

Lannerangan elastisten tukiliivien tarkoituksena on tukea, lievittää kipua, keventää kuormitusta ja parantaa asentotuntoa. Tukiliivien valinnassa on olennaista huomioida diagnoosin ja anatomian lisäksi myös käyttäjän vartalon muoto, aktiivisuus ja mieltymykset. Nykyaikaiset elastiset tukiliivit eivät heikennä lihasten toimintaa, päinvastoin, tutkimusten mukaan tukiliivin käytön on fyysisen rasituksen aikana todettu tehostavan lihastoimintaa.

Terveyspuiston toimipisteessämme on useiden eri valmistajien elastisia tukiliivejä.

Leppävaarassa ja Lahdessa on suppea valikoima elastisia tukiliivejä.

Kankaiset tukiliivit

Kankaiset tukiliivit

Kankainen tukiliivi sopii erilaisille vartalon muodoille, sillä liivin kireyttä säädellään korsettimaisilla nyöreillä tai tarranauhoilla. Kankaisiin tukiliiveihin voidaan helposti tehdä muutostöitä, esimerkiksi tilanteessa, jossa lantion ja vyötärön ympärysmitan erotus on huomattavan suuri. Mikäli valmiista tukiliiveistä ei kuitenkaan löydy sopivaa, voimme myös valmistaa täysin yksilöllisen tukiliivin.

Terveyspuiston toimipisteen kautta on mahdollisuus saada kankaisia tukiliivejä.

Si-vyöt

Si-vyöt

Sacro-iliaca (Si-nivelen) tukivöiden tarkoitus on antaa tukea, keventää kuormitusta ja lievittää kipua Si-nivelessä ja häpyliitoksessa. Nivelpintojen löystymisestä johtuvat lantion alueen kiputilat ovat hyvin tyypillisiä esim. raskauden aikana.

Terveyspuiston toimipisteessämme on Si-nivelen tukivöitä.

Äitiysajan tukiliivit selän kiputiloihin

Äitiysajan tukiliivit selän kiputiloihin

Äitiysajan tukiliivissä on säätövaraa niin, että sitä voi käyttää koko raskauden ajan.

Terveyspuiston toimipisteen kautta voimme tilata äitiysliivejä.

Ryhtituet

Ryhtituet

Elastinen ryhtituki oikaisee rintarankaa ja keventää rintarangan alueen kuormitusta sekä lievittää huonosta ryhdistä johtuvaa selkäkipua.

Terveyspuiston toimipisteessämme on useiden eri valmistajien elastisia ryhtitukia.

Yksilölliset tukiliivit sekä tukiliivien muutostyöt

Yksilölliset tukiliivit sekä tukiliivien muutostyöt

Terveyspuiston toimipisteen kautta on mahdollisuus teettää muutostöitä tehdasvalmisteiseen tukiliiviin tai teettää kokonaan yksilöllisesti valmistettu kankainen tukiliivi.

Selän hyperextensiotuet

Selän hyperextensiotuet

Säädettävä tekonahasta ja alumiinista valmistettu kolmipistetuki post-peratiiviseen hoitoon tai selän immobilisaatioon. Tuki rajoittaa tehokkaasti selän eteenpäin koukistusta (fleksiota) ja sivuttaisliikettä.

Hyperextensiotuen käyttötarkoitus:

• Traumat
• Osteoporoosi
• Kompressiomurtumat
• Lumbaaliset ja torsolumbaaliset luksaatiot
• Lumbaalinen tai torsolumbaalinen osteoartriitti.

Hyperextensiotukia on Terveyspuiston toimipisteessämme.

Tietoa selästä

Tietoa selästä

Selkäranka muodostuu päällekkäin olevista luisista kiekoista, selkänikamista, joita ovat 7 kaula-, 12 rinta- ja 5 lannenikamaa. Kunkin nikaman takaosaan kiinnittyy luinen rengas, nikaman kaari, jonka suojassa on aivoista lähtevä vaurioherkkä selkäydin hermoineen. Jokainen kaari niveltyy ylempänä ja alempana olevaan nikaman kaareen kahden pienen nivelen avulla. Ne kannattavat n. 20% nikamapilarin painosta. Jokaisessa nikamavälissä on iskunvaimentajana välilevy, jonka korkeus on neljännes nikaman korkeudesta. Suurin kuormitus jää nikamasolmujen ja välilevyjen varaan. Selkärankaa tukevat lihakset ja nivelsiteet. Selkäranka on ihmisen tukipilari, joka lantiossa tukeutuu ristiluun muodostamaan jalustaan ja kannattaa ylävartaloa ja päätä. 

Elimistö kärsii yksipuolisesta kuormittamisesta, siksi esimerkiksi työasennon vaihteleminen ja istumisen välttäminen on tärkeää. Samojen lihasten jatkuva jännittäminen huonontaa niiden verenkiertoa ja aiheuttaa rasittumista ja särkyä. Myös nivelet kärsivät yksipuolisesta kuormituksesta.

Väsyneen ja rasitussäryistä kärsivän selän ulkoiseen tuentaan löytyy tukivalikoimastamme eri toimittajien korkealaatuisista materiaaleista valmistamia tukia. Selkätuki valitaan aina tarpeen mukaan ja sovitetaan asiakkaalle ennen luovutusta. Tuen käyttötarkoituksesta ja käytöstä annetaan asianmukainen opastus. Jalkojen väsymistä ja selän rasittumista voidaan vähentää myös yksilöllisillä tukipohjallisilla.