Soleus Suutarit

Soleus Suutarit, täyden palvelun suutariliike on nyt Ruskeasuon SoleusProteorissa, osoitteessa Kiskontie 1.

 

Soleuksen Suomen Kenkämestarit –konsepti tarjoaa Kiskontien apuvälineklinikalla sinulle kaikki jalkojen hyvinvointia edistävät tuotteet ja palvelut saman katon alta. 

  • mukavuusjalkineet
  • tehdasvalmisteiset erityisjalkineet
  • tehdasvalmisteiset ortopediset mittajalkineet
  • yksilölliset ortopediset jalkineet
  • yksilölliset tukipohjalliset
  • ja nyt myös suutarin palvelut. 

 

Soleus Suutarin korjauspalvelut:

Korkolaput ja puolipohjat

Korkolaput ja/tai puolipohjat uusitaan kenkien käyttötarkoitus huomioon ottaen. Teemme korjaukset esim. korko- ja kävelykenkiin, bootseihin ja ratsastussaappaisiin.

Kokopohjaus

Kenkien pohjat irrotetaan kokonaan, ja tilalle laitetaan uusi laadukas valmispohja, tai pohja rakennetaan uudelleen käyttäen käyttötarkoitukseen sopivia laadukkaita materiaaleja.

Teemme korjaukset esim. vaellus- ja muihin vapaa-ajan kenkiin.

Korotukset

Jalkojen pituuserosta johtuen, voidaan lyhyemmän jalan kenkään rakentaa korotus. Kengän korotuksia voidaan tehdä myös muihin käyttötarkoituksiin, esim. moottoripyöräkenkiin, jos jalat eivät yletä kunnolla maahan muuten.

Korotukset tehdään kengän tyyli huomioon ottaen. Tavallisimmin kengän ulkopohja halkaistaan ja väliin asennetaan tarvittava määrä korotusmateriaalia ja pohja muotoillaan käyttäjän tarvitsemaan muotoon (mm. keinupohja). Tämän jälkeen kengän alkuperäinen pohja liimataan takaisin paikoilleen.

Korkotyöt

Esim. koron kiinnitys, uudelleen rakentaminen, madallus, maalaus, päällysteiden vaihto tai poisto sekä lenkkiraudan vaihto.

Vetoketjut ja muut kiinnitystavan korjaukset ja/tai muutokset

Rikkoutuneen ketjun tilalle vaihdetaan uusi ketju, tai kenkiin, joissa ei ennestään ole ketjuja, asennetaan ketjut. Remmien lyhennys tai pidennys, kiinnitystavan muutos esim. remmeistä nauhoihin tai nauhoista remmeihin. Solkien ja nauharenkaiden uusiminen.

Varren muutostyöt

Kiristävää vartta voidaan leventää venyttämällä, tai lisäämällä siihen kengän tyyliin sopivaa materiaalia, esim. nahkaa tai venyke. Väljää vartta voidaan pienentää. Myös varren madallukset ja korotukset ovat mahdollisia. Muutostyöt suunnitellaan aina yksilöllisesti kengän tyyliin sopiviksi.

Paikkaus, liimaus ja tikkauksien korjaus

Kenkiin tulleet reiät tai irronneet liimaukset korjataan asiaan kuuluvilla materiaaleilla. Kengänpohjan ja päällisen väliin tulleen repeämän korjaamme sivupaikalla, joka saadaan paikalleen avaamalla pohjan ja päällisen liimaus. Lopuksi liimaus kiinnitetään uudelleen. Purkautuneet tikkaukset korvataan uudella, kenkien väreihin sopivalla langalla.

Vuorin korjaus

Rikkoutuneen kanta- tai pohjavuorin tilalle vaihdetaan uusi vuorikappale.

Puhdistus ja huolto

Teemme kenkien puhdistuksen ja huollon korkealaatuisilla kenkien hoitotuotteilla.

Nastoitus

Asiakkaan omiin kenkiin asennetaan liukastumista estävät nastat. Kengät voidaan nastoittaa, jos niiden pohjamateriaali on riittävän paksu ja koostumukselta sopiva.

Oheistuotteet

  • Kengänhoitotuotteet
  • kenkälusikat
  • liukuesteet.

 Kysy kauttamme myös muita suutarin korjauspalveluita!