Raajaproteesit

 

Raajaproteeseja valmistetaan SoleusProteor Terveyspuistossa osoitteessa Tenholantie 10, vaihde puh. 029 3400 660

 

Raajaproteesi on apuväline, jota käytetään korvaamaan puuttuva raajan osa. Amputaatiotasosta riippumatta proteesin tavoitteena on eheyttää kehon kuva ja lisätä potilaan toimintakykyä. Jotta asiakas saisi parhaan mahdollisen hyödyn apuvälineestään, protetisointi ja proteesipalvelu suunnitellaan ja toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä, johon osallistuvat lääkäri, fysioterapeutti, apuvälineteknikko sekä asiakas itse. Apuvälineklinikan proteesimestarit selvittävät minkälainen on asiakkaan kunto, toimintakyky, motivoituminen kävelemiseen, aktiivisuustaso ja proteesin pääasiallinen käyttötarkoitus. Osien ja materiaalien valinnalla vaikutetaan proteesin käyttöominaisuuksiin. Komponentit valitaan siten, että ne soveltuvat asiakkaan sen hetkiseen tilanteeseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensiproteesit

Ensiproteesit

Ensiproteesi on nopeasti valmistettava ja helposti muokattava henkilökohtainen apuväline. Sen valmistaminen kestää noin 1 – 2 tuntia ja se voidaan tehdä myös sairaalassa. Ensiproteesin tarkoituksena on tyngän totuttaminen kuormitukseen ja sen avulla proteesin käyttäjä oppii oikean kävelytyylin. Vaikka proteesin valmistaa apuvälineteknikko, sen pukemista ja kävelyä on aluksi syytä harjoitella myös fysioterapeutin johdolla.

Reisiproteesit

Reisiproteesit

Reisiproteesi on apuväline joka koostuu jalkaterästä, säären korvaavasta putkirakenteesta, mekaanisesta tai tietokoneohjatusta polvinivelestä ja amputaatiotynkään kiinnittyvästä tynkäholkista. Proteesin ulkonäkö viimeistellään alaraajalle sen luonnolliset muodot antavalla kosmetiikalla.

LUE LISÄÄ> Reisiproteeseista

Kylpyproteesit

Kylpyproteesit

Kylpyproteesi on käyttöproteesi, joka valmistetaan vedenkestäväksi. Kylpyproteesi on tarkoitettu kosteissa tiloissa liikkumiseen (suihkussa, saunassa, uimarannalla ja uimahalleissa), mutta sillä voi kävellä myös muualla sisätiloissa, sillä sen kanssa ei käytetä jalkineita. Kylpyproteesin paikoillaan pysymistä voidaan tukea polven yli reiteen ulottuvan elastisen mansettisukan avulla. 

Pidennysproteesit

Pidennysproteesit

Pidennysproteesia käytetään alaraajojen merkittävän pituuseron tasaamiseen esimerkiksi raajan synnynnäisen epämuodostuman eli anomalian vuoksi. Pidennysproteesi sopii tavallisen jalkineen kanssa käytettäväksi. Proteesiin voidaan yhdistää erilaisia nivel- ja materiaaliratkaisuja.

Käsi- ja sormiproteesit

Käsi- ja sormiproteesit

Käden menettäminen voi vaikeuttaa elämää paljon, sillä arjessa on tehtäviä, joista ei selviydy ilman toimivaa tarttumavälinettä. Valmistamme eriasteisiin amputaatioihin kosmeettisia, mekaanisia tai myoelektronisia eli toiminnallista käsiproteeseja erilaisilla nyrkkiratkaisuilla.

LUE LISÄÄ> Käsi- ja sormiproteeseista

Erikoisproteesit

Erikoisproteesit

SOLEUSPROTEORILLA TEHTYJÄ UUSIA INNOVAATIOITA SILIKONIMATERIAALISTA

Jerryn datasormi
Riihimäkeläinen Jerry Jalava joutui peurakolariin, jossa hän menetti vasemman kätensä nimettömän sormen. Nyt mies on maailmankuulu, sillä hän keksi pistää sormiproteesiinsa muistitikun. Kun hän haluaa tallentaa sormeensa dataa, hän tökkää sen tietokoneen USB-porttiin.

LUE LISÄÄ> Erikoisproteeseista