Raajaproteesit

Raajaproteesi on apuväline, jota käytetään korvaamaan puuttuva raajan osa. Amputaatiotasosta riippumatta proteesin tavoitteena on eheyttää kehon kuva ja lisätä potilaan toimintakykyä. Jotta asiakas saisi parhaan mahdollisen hyödyn apuvälineestään, protetisointi ja proteesipalvelu suunnitellaan ja toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä, johon osallistuvat lääkäri, fysioterapeutti, apuvälineteknikko sekä asiakas itse. Apuvälineklinikan proteesimestarit selvittävät minkälainen on asiakkaan kunto, toimintakyky, motivoituminen kävelemiseen, aktiivisuustaso ja proteesin pääasiallinen käyttötarkoitus. Osien ja materiaalien valinnalla vaikutetaan proteesin käyttöominaisuuksiin. Komponentit valitaan siten, että ne soveltuvat asiakkaan senhetkiseen tilanteeseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensiproteesit

Ensiproteesit

Ensiproteesi on nopeasti valmistettava ja helposti muokattava henkilökohtainen apuväline. Sen valmistaminen kestää noin 1 – 2 tuntia ja se voidaan tehdä myös sairaalassa. 

Sääriproteesit

Sääriproteesit

Sääriproteesi koostuu jalkaterästä, säären korvaavista putkirakenteista, tynkäholkista, joka kiinnittyy amputaatiotynkään sekä proteesin viimeistelevästä kosmetiikasta.

 

Sääriprotetisointiopas, Pdf

Reisiproteesit

Reisiproteesit

Reisiproteesi on apuväline joka koostuu jalkaterästä, säären korvaavasta putkirakenteesta, mekaanisesta tai tietokoneohjatusta polvinivelestä ja amputaatiotynkään kiinnittyvästä tynkäholkista. Proteesin ulkonäkö viimeistellään alaraajalle sen luonnolliset muodot antavalla kosmetiikalla.

Kylpyproteesit

Kylpyproteesit

Kylpyproteesi on käyttöproteesi, jonka pintakosmetiikka on veden pitävä.

Pidennysproteesit

Pidennysproteesit

Pidennysproteesia käytetään alaraajojen merkittävän pituuseron tasaamiseen esimerkiksi raajan synnynnäisen epämuodostuman eli anomalian vuoksi. 

Käsi- ja sormiproteesit

Käsi- ja sormiproteesit

Käden menettäminen voi vaikeuttaa elämää paljon, sillä arjessa on tehtäviä, joista ei selviydy ilman toimivaa tarttumavälinettä. Valmistamme eriasteisiin amputaatioihin kosmeettisia, mekaanisia tai myoelektronisia eli toiminnallista käsiproteeseja erilaisilla nyrkkiratkaisuilla.

Erikoisproteesit

Erikoisproteesit

SOLEUSPROTEORILLA TEHTYJÄ UUSIA INNOVAATIOITA SILIKONIMATERIAALISTA

Jerryn datasormi
Riihimäkeläinen Jerry Jalava joutui peurakolariin, jossa hän menetti vasemman kätensä nimettömän sormen. Nyt mies on maailmankuulu, sillä hän keksi pistää sormiproteesiinsa muistitikun. Kun hän haluaa tallentaa sormeensa dataa, hän tökkää sen tietokoneen USB-porttiin.