Post-operatiiviset tuotteet

Terveyspuiston apuvälineklinikallamme on erilaisia apuvälineitä tilapäiseen tarpeen.

Suosittelemme aina yhteydenottoa, jolloin voimme tarjota parhaan mahdollisen apuvälineratkaisun.

 

Kyynärsauvat

Kyynärsauvat

Myymme ja EU-standardien mukaisia kyynärsauvoja. Kauttamme saa myös perusmalleja pidempiä, sekä lapsille lyhyempiä sauvoja, jääpiikkejä sekä kuluneiden kumitulppien tilalle uusia.

 

Kipsikengät

Kipsikengät

Kipsikenkämme (koot 36 - 48) ovat nahkaa ja niissä on ns. keinupohja, joka helpottaa kävelyä. Kannattaa varmistaa soittamalla, että hyllyssämme on juuri tarvitsemasi kokoinen kipsikenkä.

Post- operatiiviset polvituet

Post- operatiiviset polvituet

Post-operatiiviset tuet, yleisimmin lääkärin lähetteen mukaisesti. Tyypillisesti niitä käytetään väliaikaisesti 2 - 8 viikkoa vammautumisen (mm. nivelen raju vääntyminen, nivelsiteiden repeämät) tai leikkauksen jälkeen. Polveen ja nilkkaan on tarjolla useampia malleja, jotka valitaan tarpeen mukaan.
Useimmat tuet ovat niin kutsuttuja ROM (range of motion) malleja, joissa voidaan säätää nivelkulmaa tai sallia vain rajoitettu liikelaajuus kuntoutumisen edellyttämällä tavalla.

Walker- tuet

Walker- tuet

Walkerit, eli niin kutsutut kävelykipsit tukevat nilkan ja säären liikkumattomiksi. Niitä käytetään muun muassa leikkauksista ja murtumista kuntoutuessa sekä jalan jänteiden pitkäaikaisten tulehdusten hoitoon. Mikäli jalan tila sallii Walkerin käytön, ovat ne perinteisen kipsauksen sijaan miellyttävämpiä käyttää. Niissä on kuminen keinupohja, jolla voi kävellä auttavasti, mikäli jalalle on sallittu painon varaaminen. Lisäksi ne ovat hyvin pehmustettuja ja tarralla kiinnitettäviä. Walkerin sisällä on ilmataskut, joihin voi tarvittaessa lisätä ilmaa sopivamman istuvuuden parantamiseksi.

Plantaarifaskiitti-yölastat

Plantaarifaskiitti-yölastat

Yölasta pitää nilkan öisin koukistuksessa venyttäen tehokkaasti plantaarista faskiaa ja näin edistää kudosten paranemista ja kivun lievittymistä. Mikäli kipu on pahinta aamuisin yölastaa käytetään yöhoitona vähintään neljä viikkoa. Hoitoon voidaan yhdistää kantapehmusteita sekä tulehduskipulääkkeitä ja kortikosteroideja vähentämään tulehdusta ja kipua.

Lue lisää > Plantaarifaskiitti- eli luupiikkituet

Lue lisää > Plantaarifaskiitti- tukipohjalliset luupiikkikipuun