Kiinteärunkoiset polvituet

 

Kiinteärunkoisia polvitukia on saatavana SoleusProteorin Terveyspuiston toimipisteestä Tenholantie 10, vaihde 029 3400 660

 

Kiinteärunkoiset polvituet on suunniteltu päivittäiseen käyttöön, aktiiviliikuntaan sekä lyhyt- tai pitkäaikaiseen kuntoutukseen.

Vaativimpiin urheilulajeihin, kuten laskettelu, jääkiekko, jalkapallo, motocross ja erilaiset kontaktilajit on saatavilla täysin mittatilaustyönä tehtäviä polviortooseja, joissa kestävyys, istuvuus ja säädettävyys on huippuluokkaa. Vauhti- ja kontaktilajeihin suunniteltuihin ortooseihin on saatavilla erilaisia suojia lisävarusteena. Huippu-urheiluun suunnitellut laadukkaat ja kevyet polviortoosit antavat parhaan mahdollisen tuen ja käytettävyyden myös tavallisessa arkiliikunnassa.

Polviortoosin jäykkä, raajaa myötäilevä runko ja joustamattomat remmit tukevat polviniveltä tehokkaasti. Tukien toimivuus perustuu kolmipistetuentaan, joka keventää ja korjaa polven virheellistä asentoa ja kuormitusta. Hiilikuidusta tai alumiinista valmistettu runko tekee tuesta kevyen ja kestävän. Säädettävällä moniakselisella polvinivelellä polven liikelaajuutta pystytään tarvittaessa säätämään tai rajoittamaan.

SoleusProteorin polvitukivalikoimaan kuuluu kattava valikoima eri valmistajien tuotteita.

Alumiinirunkoinen Axiom-D Elite -polvituki etu- ja takaristisidevammoihin edustaa uudentyyppistä dynaamista polviortoosia.

Tutustu tästä Axiom-D Eliten esittelyvideoon. Tuki on tilaustuote ja saatavana Terveyspuiston toimipisteestä.

https://www.youtube.com/watch?v=0kHKFYQ2ZBM&list=PL0taZ8SO2YssnueGz-u3N6RnXyN4yxeVp

 

Kiinteärunkoisen polvituen käyttötarkoitus:

• Polven nivelside- ja kierukkavammat,
• Polvinivelen yliojennus (hyperextensio),
• Polvinivelen instabiliteetti,
• Polvivammojen ennaltaehkäisy.

Post-operatiiviset polvituet

Post-operatiiviset polvituet sovitetaan yleisimmin lääkärin lähetteen mukaisesti. Tyypillisesti niitä käytetään väliaikaisesti 2 - 8 viikkoa vammautumisen (mm. nivelen raju vääntyminen, nivelsiteiden repeämät) tai leikkauksen jälkeen.
Useimmat tuet ovat niin kutsuttuja ROM (range of motion) malleja, joissa voidaan säätää nivelkulmaa tai sallia vain rajoitettu liikelaajuus kuntoutumisen edellyttämällä tavalla.

Yksilöllisesti valmistetut polvituet

Jos polven tuentaan liittyy paljon erityistarpeita, voimme valmistaa polvituen täysin yksilöllisesti. Polvituen valmistuksessa käytetään yleisimmin alumiinia tai hiilikuitua yhdistellen muoviin tai erilaisiin pehmustemateriaaleihin.