Nivus- ja vatsatyräratkaisut

 

Nivustyrävöiden lisätiedustelut ja yhteydenotot SoleusProteor Hakaniemi puh. 020 7431 800 tai Leppävaara puh. 029 3400 640

Vatsatyräliivien lisätiedustelut ja yhteydenotot SoleusProteor Ruskeasuo puh. 020 7431 810

Tyrällä tarkoitetaan vatsaontelon sisällön työntymistä vatsanpeitteiden läpi. Tyrä ”pullistuu” esiin yleensä, kun vatsaontelon sisäinen paine kasvaa esim. ponnistaessa, yskiessä tai nostaessa. Vatsaontelon paineen helpottaessa tyrän pitäisi kuitenkin palautua tai olla helposti takaisin sisään painettavissa. Tyrävöiden tarkoituksena on rajoittaa tyrän ulos työntymistä, lievittää kipua ja minimoida tyrän kureutumisriskiä. Tyrävyöt eivät kuitenkaan paranna itse ongelmaa. Arjen sujuvuuden varmistamiseksi suosittelemme, että asiakkaalla on käytössä kaksi tyrävyötä.

Vatsan alueen operaatiot ovat yleistyneet erilaisten sairauksien myötä. Avanneleikkaus on yleinen toimenpide, jolla normaalit kehon kuona-aineet ohjataan kulkemaan uutta reittiä tekemällä avanne vatsan seinämään. Leikatulle alueelle voi kuitenkin kehittyä tyrä, jota voidaan tukea erilaisten apuvälineiden avulla. Ihon suojaaminen avanteen ympäriltä on tärkeää. Toisinaan tarve on väliaikainen, joskus tyrävyötä voi joutua käyttämään läpi elämän. Tuen miellyttävyys ja toimivuus vaikuttavat suuresti elämän laatuun. Me Soleuksessa pyrimme kehittämään yhä parempia tuotteita ja ratkaisuja yhdessä käyttäjäasiakkaiden sekä hoitavan tahon kanssa.

Soleuksessa on tarjolla valmiita nivustyrävöitä ja tukiliivejä, joista useimmille löytyy sopiva ratkaisu. Tehdasvalmisteisiin malleihin teemme tarvittaessa yksilöllisiä muutostöitä. Mikäli sopivaa ei löydy, voimme valmistaa tuotteen räätälöidysti asiakkaan tarpeisiin. Myös tilanteen eläessä esim. painon muuttuessa voimme korjata tuotetta vastaamaan sen hetkisiä tarpeita.

Palvelemme ajanvarauksella kaikissa toimipisteissämme asiakkaan tarpeiden mukaan. Myös apuvälinarviokäynti hoitolaitoksessa on mahdollinen.