Nilkkatuet

Nilkkatukia käytetään sekä akuuttien nivelsidevenähdysten ja -repeämien että pitkäkestoisen nilkan yliliikkuvuuden hoidossa. Nilkkatuki voi olla valmistettu joko joustavasta tai joustamattomasta materiaalista. Malli ja materiaali valitaan tuennan tarpeen mukaan. Mikäli valmiista malleista ei löydy käyttötarkoitukseen sopivaa tukea, voimme valmistaa tuen myös yksilöllisesti.

Nivelsiteitä tukevat nilkkatuet

Nivelsiteitä tukevat nilkkatuet

Nilkkatuki nivelsidevammoihin. Nilkkatuen käyttö urheilussa vähentää nilkan uudelleen vaurioitumisen riskiä, herkistää nilkan asentotuntoa sekä lihasaktivaatiota ja mahdollistaa näin mahdollisimman täysipainoisen kuormituksen liikunnan aikana. Nilkkatukea valittaessa on diagnoosin lisäksi tärkeää huomioida käyttäjän omat mieltymykset ja aktiivisuustaso.

Funktionaaliset nilkkatuet

Funktionaaliset nilkkatuet

Funktionaalisia nilkkatukia käytetään sekä akuuttien nivelsidevenähdysten ja -repeämien että pitkäkestoisen nilkan yliliikkuvuuden (instabiliteetin) hoidossa. Nilkkatuen käyttöaiheita ovat myös nivelrikon ja niveltulehdusten aiheuttama turvotus ja kipu.

Akillesjännetuet

Akillesjännettä tukevat elastiset tukisidokset on tarkoitettu käytettäväksi akillesjänteen tulehdukseen (tendinoosi), jänteen alaisen limapussin tulehduksen (bursiitti) hoitoon, akillesrepeämien jatkohoitoon ja leikkausten jälkeen. Tuen sisäpuolella akillesjänteen ympärillä oleva viskoelastinen tyyny edistää paineen ja hierovan vaikutuksensa ansiosta paranemisprosessia ja vähentää jänteen ympärillä olevaa turvotusta. Akillesjännetukien käytön yhteydessä on suositeltavaa käyttää iskua vaimentavaa kantakorotusta, jolla vähennetään akillesjänteen kuormitusta.