Tukisukat ja lääkinnälliset hoitosukat

 

HUOM! MITANOTOT AJANVARAUKSELLA

Hakaniemi vaihde 020 7431 800

Ruskeasuo vaihde 020 7431 810

Terveyspuisto vaihde 029 3400 660

Espoo vaihde 029 3400 640

Lahti vaihde 029 3400 650

Lääkinnälliset hoitosukat ovat raajojen ympärys- ja pituusmittojen mukaan valmistettavia tuotteita, joiden hoitopaine kevenee asteittain äärialueilta vartaloa kohden. Hoitotuloksen kannalta on olennaista, että kompressiosukan mitoitus on oikea. Sukat otetaan käyttöön vähitellen, jolloin keholle jää aikaa tottua paineeseen ja sen vaikutuksiin. Saavutettujen tulosten säilyttämiseksi puristusvoimansa ja elastisuutensa menettänyt kompressiosukka tulisi uusia noin kaksi kertaa vuodessa.

Kompressiosukkia käytetään verenkiertohäiriöiden ja lymfaattisen turvotuksen hoidossa. Kompressiolla lisätään kudoksien painetta, jolloin laskimoveren ja lymfanesteen kierto tehostuu. Hoitosukat puetaan päälle mahdollisimman pian heräämisen jälkeen, jolloin alaraajojen turvotus on vähäisimmillään. Kompressiohoidon tuloksena turvotus pysyy kurissa ja sen myötä myös mahdollinen raajojen kipukin vähenee. Hoitosukkia saa eri puristusluokissa ja ne voidaan mitoittaa halutun pituisiksi (varvikas, nilkka-,     polvi-, stay-up-sukka tai sukkahousut). Puristusvoima ja malli määräytyvät lääkärin suosituksen, asiakkaan oireiden ja otettujen mittojen perusteella.

Lääkinnällisiä kompressiosukkia on saatavilla apuvälineklinikoiltamme sekä standardimitoituksilla (polvisukka- sekä stay-up- pituudet) että täysin mittojen mukaan valmistettuina, jolloin sukkiin voidaan lisätä esimerkiksi vetoketju pukemista helpottamaan.