Hoitohihat ja -hanskat

 

HUOM! MITANOTOT AJANVARAUKSELLA


Hakaniemi   020 74 31 800
Ruskeasuo  020 74 31 810
Espoo          029 34 00 640

Lymfaattisen turvotuksen ja laskimoverenkierron ongelmien hoitoon kuuluu olennaisena osana lääkinnällinen elastinen kompressiohiha ja mahdollisesti myös hanska, jotka mitoitetaan ja sovitetaan yksilöllisesti. Kompressiohihassa on alhaalta kohti vartaloa päin asteittain vähenevä paine, joka tehostaa imusuoniston toimintaa, estää lymfanesteen takaisinvirtauksen kudoksissa sekä pehmentää kovettunutta turvotusaluetta. Kompressiohanskaa käytetään kämmenen ja sormien turvotuksen hoitoon hihan lisänä.

Hoitohihoja ja -hanskoja on neljää eri puristusluokkaa, joista luokkia yksi käytetään vain lievempien turvotusten hoidossa. Puristusluokka kaksi (23-32mmHg) käytetään useimmiten, ja luokkia kolme ja neljä vain erittäin vaikeiden turvotusten hoidossa. Hihat ja hanskat voidaan valmistaa eri mittaisiksi sekä useista eri materiaaleista. Hihan ja hanskan puristusvoima ja pituus määräytyvät hoitavan yksikön suosituksen mukaisesti, sekä asiakkaan oireiden ja otettujen mittojen perusteella.

Kompressiotuotteiden mitat otetaan aamulla tai aamupäivän aikana, jolloin turvotus on vähäisin. Yksilöllisesti mitoitetut kompressiotuotteet luovutetaan asiakkaalle pääsääntöisesti mitanoton ja sovituksen jälkeen, mittatilauksena valmistetut 1 - 3 viikon kuluttua mitanotosta.

Hoitotuloksen kannalta on olennaista, että kompressiotuotteen mitoitus on jatkuvasti oikea. Siksi on tärkeää tarkistaa mitat aina uutta tuotetta hankittaessa tai jos hiha/hanska tuntuu liian tiukalta tai löysältä. Hihojen ja hanskojen puristusvoima ja elastisuus säilyvät päivittäisessä käytössä noin 4-6 kuukautta ja ne täytyy uusia aina kun ne ovat menettäneet puristusvoimansa.