Kompressiotuotteet

 

HUOM! MITANOTOT AJANVARAUKSELLA!

Varaa aika kompressiotuotteen mitoitukseen sinua parhaiten palvelevalta SoleusProteorin apuvälineklinikalta: 

Terveyspuisto Tenholantie 10, vaihde 029 3400 660 

Espoo Bertel Jungin aukio 9 A,  vaihde 029 3400 640

Lahti Vesijärvenkatu 8, vaihde 029 3400 650.

 

 

Tukisukat  ja lääkinnälliset hoitosukat

Tukisukat  ja lääkinnälliset hoitosukat

LUE LISÄÄ>

Lääkinnälliset hoitosukat ovat raajojen ympärys- ja pituusmittojen mukaan valittavia tuotteita, joiden hoitopaine kevenee asteittain äärialueilta vartaloa kohden. Sukkia on saatavilla sekä standardimitoituksella että yksilöllisten mittojen mukaan valmistettuina. Hoitotuloksen kannalta on olennaista, että kompressiotuotteen mitoitus on oikea. Tästä syystä sukkien mittaus suositellaan tehtävän aamupäivällä, koska silloin alaraajojen turvotus on pienimmillään. Sukkiin on valittavissa erilaisia materiaalivahvuuksia sekä eri värejä.

Asiantuntijamme opastavat sekä auttavat oikeanlaisten tukisukkien valinnassa.

Hoitohihat ja - hanskat

Hoitohihat ja - hanskat

LUE LISÄÄ>

Lääkinnällisiä hoitohihoja ja hoitohanskoja käytetään yläraajan lymfaattisen turvotuksen ja laskimoverenkierron ongelmien hoidossa. Kompressiohihoja ja -hanskoja on useita eri materiaaleja ja vahvuuksia ja malli suunnitellaan asiakkaan hoitotarpeen mukaisesti. Hihat ja hanskat vaativat tarkan mitoituksen, mikä pyritään aina tekemään aamupäivästä, koska silloin turvotus on pienimmillään.

Asiantuntijamme opastavat sekä auttavat oikeanlaisen tukituotteen valinnassa.

Painevaatteet

Painevaatteet

LUE LISÄÄ>

Yksilöllisiä mittatilauspainevaatteita (housuja, shortseja, paitoja, liivejä, hihoja tai hanskoja) voidaan valmistaa useisiin eri käyttötarkoituksiin, joissa paineen vaikutuksella on havaittu olevan positiivisia tuloksia. Käyttöalueita ovat esimerkiksi turvotuksen hoito, kehonhallinnan parantaminen tai rauhoittavan vaikutuksen hakeminen. Painevaatteita mitoitettaessa huomioidaan asiakkaiden erilaiset tarpeet ja asuihin on toteutettavissa erilaisia yksilöllisiä ratkaisuja tai painearvoja kehon eri alueille.

Asiantuntijamme opastavat sekä auttavat oikeanlaisen tukituotteen valinnassa.

Kompressiorintaliivit

Kompressiorintaliivit

Kompressioliivien tarkoituksena on poistaa turvotusta rinnan, kainaloiden ja kylkien alueelta. Liiveihin on saatavana erilaisia olkaimia ja kiinnitysvaihtoehtoja pukemista helpottamaan. Osassa malleista on tasku rintaproteesia varten. Kompressioliivit mitoitetaan yksilöllisesti ja liivejä on saatavana sekä standardimitoituksilla että täysin yksilöllisten mittojen mukaan valmistettuina.

Oheistuotteet

Oheistuotteet

Kompressiotuotteiden päivittäistä käyttöä helpottamaan on olemassa valikoima erilaisia oheistuotteita. 

Kompressiotuotteiden teho perustuu puristukseen, jolla lisätään kudoksen painetta ja siten tehostetaan laskimoveren ja lymfanesteen kiertoa. Tästä syystä lääkinnällisten hoitosukkien ja -hihojen pukeminen ja riisuminen voi joskus olla haastavaa. Pukemista ja riisumista helpottamaan on olemassa erilaisia apuvälineitä. Pukemisen apuvälineen tarve kartoitetaan kompressiotuotteen sovituksen yhteydessä.

Kompressiotuotteiden pesemiseen on saatavilla nestemäistä pesuainetta, joka soveltuu erityisesti näiden tuotteiden materiaaleille.