Kengät

Tehdasvalmisteisia mittajalkineita tai yksilöllisiä ortopedisia jalkineita harkitaan silloin, kun kauppojen kenkävalikoimien lestimitoitukset eivät ole riittävät. Terveyskeskuksen/ keskussairaalan lääkäri tai muu terveydenhuollon ammattilainen voi tarkistaa, riittävätkö asiakkaan lääkinnälliset perusteet jalkineiden maksusitoumusta varten. Yleisimpiä mitta- ja ortopedisten jalkineiden asiakasryhmiä ovat: diabeetikot, reumaa sairastavat, alaraaja-amputoidut, nivelrikkoiset, lyhytkasvuiset ja kehitysvammaiset. Tukipohjallisten käyttö, vaikeat virheasennot, polion jälkitila, trauma, leikkaukset, jalkojen koko- ja pituuserot, halvaus, synnynnäiset epämuodostumat ja kampurajalka saattavat myös vaikeuttaa jalkineiden hankintaa. Teemme myös asiakkaan omiin jalkineisiin muutostöitä sekä kengän korotuksia tasaamaan alaraajojen pituuseroa.

 

 

Klaveness mitta- ja erityisjalkineet

Klaveness mitta- ja erityisjalkineet

Norjalaiset Klaveness- kengät ovat korkealaatuisia jalkineita, joissa yhdistyy hyvä istuvuus, tilava lesti, tyylikkyys ja laadukkaat materiaalit. Omat mallit lapsille, naisille sekä miehille.

Kattava Klavenessin kenkämyymälä on Ruskeasuon toimipisteessämme osoitteessa Kiskontie 1. Suppeampi myymälä on myös Lahden toimipisteessämme Vesijärvenkadulla.

Tutustu kenkämallistoon: https://www.soleusproteor.fi/tuotteet/kengat/klaveness-kenkagalleria 

 

 

Erityisjalkineet

Erityisjalkineet

Jos kauppojen valikoimista ei löydy sopivia jalkineita esim. jalkojen turvotuksen, diabeteksen, reuman tai jalkatukien käytön vuoksi, voivat tehdasvalmisteiset erityisjalkineet olla ratkaisu näihin ongelmiin. Useita kymmeniä vaihtoehtoja, laadukkaita ja toimivia malleja sekä aikuisille että lapsille.

 

Tehdasvalmisteiset ortopediset mittajalkineet

Tehdasvalmisteiset ortopediset mittajalkineet

Tehdasvalmisteisiin ortopedisiin mittajalkineisiin voidaan tehdä muutamia muutostöitä, jos asiakkaan jalkinetarpeet ja ongelmat niin vaativat. Apuvälineteknikon ohjeilla ja tehtaan ammattitaidolla valmistetaan laadukkaat jalkineet, joissa on huomioitu asiakkaan yksilölliset toiveet jalkineongelmien ratkaisemiseksi. Kymmeniä malleja etenkin aikuisille.

Ortopediset jalkineet

Ortopediset jalkineet

Apuvälineklinikallamme käsityönä valmistettavat yksilölliset ortopediset jalkineet soveltuvat niille, joille tehdasvalmisteisten jalkineiden lestimitat, muodot tai mallit eivät riitä. Ne ovat suomalaista käsityötä parhaimmillaan, ja valmistettu juuri sinun mittojesi mukaan. Päällisnahkojen värivalikoima on laaja ja mallit toteutamme toiveitasi kuunnellen. Uniikit jalkineet sekä lapsille että aikuisille.

Kengänkorotukset

Kengänkorotukset

Jalkojen pituuseron korjaamiseen tarvitaan joko kengän sisälle laitettavaa pohjallista tai ulkopuolelle kiinteästi asennettavaa korotusta. Yli sentin korotukset on parasta valmistaa kengän ulkopohjaan.

Sopivat kengät lapselle

Sopivat kengät lapselle

Sopivan kengän ostaminen lapselle on yleensä haasteellista. Listasimme muutamia vinkkejä, joilla oikean kokoisen kengän hankkiminen olisi helpompaa.