Kaulan, kasvon ja pään tuet ja ortoosit

 

Pehmeitä kaulatukia on saatavana näistä SoleusProteorin toimipisteistä:

Terveyspuisto Tenholantie 10, vaihde 029 3400 660

Espoo Bertel Jungin aukio 9 A,  vaihde 029 3400 640

Lahti Vesijärvenkatu 8, vaihde 029 3400 650.

 

Yksilölliset kaulatuet sekä kasvon ja pään tuet on saatavana SoleusProteor Terveyspuistosta ajanvarauksella, Tenholantie 10, vaihde 029 3400 660

Pehmeät kaulatuet

Pehmeät kaulatuet

Pehmeät kaularangan tuet on usein valmistettu polyesterivaahdosta ja päällystetty puuvillatrikoolla. Malliltaan ne ovat joko suoria tai leuan alta muotoiltuja. Muotoilu parantaa tuen istuvuutta. Tukia on eri korkuisia ja eri pituisia. Pituus määräytyy kaulan ympärysmitan mukaan. Tuki on helppo pukea päälle sillä se kiinnitetään tarranauhalla, jolla sen ympärysmittaa myös säädellään. Tukea kutsutaan myös nimelle Schantzin kaulus.

Jos valmistuotevalikoimasta ei löydy sopivaa pehmeää kaulatukea, voimme valmistaa kaulatuen yksilöllisesti. Kaularangan ortoosit stabiloivat kaularankaa tehokkaasti. Ne valmistetaan yksilöllisen korkuiseksi plastazote-materiaaleista ja ne muotoillaan anatomisesti leuan alta istuviksi. Ortoosit ovat usein kaksiosaisia ja niihin voidaan lisätä kaulan molemmin puoleinen säädettävä tarrakiinnitys.

Jäykät kaulatuet

Jäykät kaulatuet

Jäykät kaularangan tuet stabiloivat tehokkaasti kaularankaa kovan muovisen rungon ansiosta. Tuet ovat anatomisesti muotoiltuja hyvän istuvuuden saavuttamiseksi ja niissä on yleensä pehmeä, pestävä pehmuste. Tuet ovat kaksiosaisia jolloin niitä voidaan säätää molemminpuolisilla tarranauhoilla. Tukia on saatavana eri kokoja ja tuen korkeutta voidaan säätää kahden muoviruuvin avulla. Jäykkää kaularangan tukea käytetään niskan kiputiloissa, kaularangan instabiliteetissa ja post-operatiivisesti. 

Jos valmistuotevalikoimasta ei löydy sopivaa jäykkää kaulatukea, voimme valmistaa kaulatuen yksilöllisesti. Kaularangan ortoosit stabiloivat kaularankaa tehokkaasti. Ne valmistetaan yksilöllisen korkuiseksi polyeteeni-materiaaleista ja ne muotoillaan anatomisesti leuan alta istuviksi. Ortoosit ovat usein kaksiosaisia ja niihin voidaan lisätä kaulan molemmin puoleinen säädettävä tarrakiinnitys.

 

Kasvo- ja nenäsuojat

Kasvo- ja nenäsuojat

Yksilöllisesti valmistetut kasvosuojat ja nenäsuojat voidaan tehdä esimerkiksi lämpömuovattavista muovimateriaaleista tai silikonista. Silikoni asetetaan yleensä suoraan ihoa vasten kun taas lämpömuovin ja ihon väliin laitetaan pehmuste. Silikonin väri pyritään saamaan mahdollisimman hyvin asiakkaan ihon väriä vastaavaksi. Lämpömuoveissa käytetään usein eri värejä ja erilaisia kuvioita. Suojan voi valmistaa myös läpinäkyvästä muovista. Valmistuksessa huomioidaan aina asiakkaan omat toiveet.

Pään ja kasvojen suojat valmistetaan yksilöllisesti asiakkaasta otetun kipsimallin mukaan.

Kypärät ja pään suojat

Kypärät ja pään suojat

Yksilöllisesti valmistetut pään suojat ja kypärät valmistetaan yksilöllisesti käyttäjälleen. Materiaaleina voidaan käyttää kovaa muovia tai pehmeämpiä materiaaleja tai niiden yhdistelmiä käyttötarpeen mukaan.